Отдавна сме се съгласили с ПП-ДБ, както и с ДПС, че

...
Отдавна сме се съгласили с ПП-ДБ, както и с ДПС, че
Коментари Харесай

Даниел Митов: Служебният кабинет трябва да се премахне от Конституцията

Отдавна сме се съгласили с ПП-ДБ, както и с Движение за права и свободи, че промени в Конституцията би трябвало да има.

Това съобщи в предаването „ На фокус с Лора Крумова “ по NOVA депутатът от ГЕРБ – СДС Даниел Митов. „ Какви ще бъдат те, несъмнено, е въпрос на договаряния, на по-обширен спор “, добави той. „ Когато става въпрос за служебните кабинети, съм твърдял, още откакто президентът стартира да злоупотребява с едноличната си власт, че институцията би трябвало да се отстрани от Конституцията. Има обаче и друга теза, която твърди, че може би е добре да се резервира, само че Народното събрание да не се разпуска “, акцентира Митов.

По думите му в практиката е потвърдено, че със служебните кабинети може да се злоупотребява. „ Президентът Радев го потвърди. Даже сега, толкоз му хареса да ръководи, че в този момент ще участви в локалните избори. Той ще си издига претенденти, дали това ще са бивши регионални шефове, които е назначал през служебните кабинети, дали ще са общински съветници или някогашни министри, няма никакво значение. Но това е неговият път още веднъж към някаква действителна власт, несъобразена с рамките, които му отрежда тази Конституция, тъй че да може да си прокарва личните си тези и политики “, добави още депутатът.

Митов разяснява и държанието на управляващите в Скопие, което, по думите му, е такова „ като че ли нямат никакво желание да стават член на Европейски Съюз “. Той изрази вяра, че въпреки всичко измененията в Конституцията на РСМ, които директно засягат България, ще получат поддръжка в Народното събрание в близко бъдеще. „ Има преговорна рамка, утвърдена от Съвета на Европейски Съюз, под нея са се подписали и управляващите в Република Северна Македония, тъй че е утвърдено “, уточни още Даниел Митов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР